7 Ağustos 2016 Pazar

MAKEDONYA - MATKA KANYONU

MATKA KANYONU

Matka Kanyonu her ne kadar Üsküp basligi altinda deginilmesi gereken bir yer olsa da ben ayri bir baslik acmayi istedim. Sebebini ise birkac madde ile özetliyorum hemen:


  1. Büyüleyici bir manzara!
  2. Doganin sunabilecegi tüm güzellikleri ayni anda bir fotograf karesine sigdirabilme imkani!
  3. Sonsuz huzur ve dinglinlik mi ariyorsunuz? Yoga derslerine verdiginiz paraya bir bilet alin ve hemen buraya gelin!
  4. Varsayalim sevgilinize romantik ve fakat farkli bir mekanda evllilik tekflik etmek istiyorsunuz...Hemen Matka Kanyonundaki tek ve biricik restaurantta yer ayirtin! (Simdi yapacagin espiriyi sadece Istanbullular anlayacak sanirim :) ) Lacivert'te kesinlikle doymayacaginiz iki süslü tabak yemek ve bir de köprü bacagina yansitacaginiz dia showla ayni paraya gelecegini ama ondan bin kat daha romantik ve unutulmaz olacagini iddia ediyorum! :) Ha bir de restaurantin hemen dibinde 20 yatak kapasiteli bir otel var.. Eee orda da romantik aksaminiza devam edersiniz artik :) 

Sizi ikna calismalarina ilk resimle baslayalim hemen. Ilk resmi internetten caliyorum, kalanlar benimdir


Genel Bilgi


Matka Kanyonu Üsküp'ün yaklasik 17 km güneybatisinda kalmaktadir.. Adini aldigi Matka gölü ise Makedonya'nin en eski yapay gölüdür... Göl boyunca yürümek oldukca zor oldu, cünkü her adimda manzaranin güzelligini ölümsüzlestimek icin fotograf cekip durduk.. Bu sebeple nacizhane seyahatnamemin bu bölümü az yazi cok resim kivaminda olacak.




Matka Kanyonunda toplam 10 adet magra bulunmaktaymis biz sadece birisine girdik.. Isteyenler icin ufak bir tekne turu da mevcut. Kanyonun icindeki irili ufakli magralarin arasinda en önemlisi Vlero Magrasi, zira doganin 7 harikasi projesinde en iyi 77 doga harikasi arasinda yer almis! 


Dagin kenari ile göl arasinda kivrilan ince uzun yolu takip ettiginizde karsiniza kanyonun tek restauranti ve hemen arkasinda da tek oteli cikacak.. Ha bir de 2 adet manastir... Cok pratik hersey birbirinin dibinde... Cok uzatmadan hemen evlilik teklif edeceginiz restauranttan birkac kare koyalim o zaman:)



Ziyaretcisine Notlar

Nasil Bir Yer: Büyüleyici bir doga.. Sesiz, sakin ve romantik...Begenme durumunuza göre emeklilik dahi gecirilebilir :)

Ne Yenir Ne Icilir: Canyon Matka Restaurant'ta bizzat gölde yetistirilen alabaliklardan yemelisiniz :) Tok gittiyseniz restaurantin hemen yanindaki cafede kahve icebilirsiniz. 

Para Mara: Denar para birimi kullanilmakta. Ancak kanyonda Euro ödeme yapmaniz da mümkün. Kahveye 2,5 Euro ödedik. Restaurant kismini malesef bilmiyorum :( Not: Euro Denar paritesi bu satirlar yazildigi sirada 1/60 kivamindaydi. 

Nereleri Görmek Lazim: Vlero Magrasi (zira doganin 7 harikasi projesinde en iyi 77 doga harikasi arasinda yer almis! ), Matka Mastiri, Azize Andrew Manastiri. 




04.07.2016
Ezgi Karaca


Lets Continue To Make Memories... :)

5 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. özellikle başlangıç için güzel olmuş Ezgi :) İlgi çekici güzel bi yer. Umarım bir ara gitme fırsatım olur. Yeni yerleri de bekliyoruz artık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkür ederim ilk yorum icin :) toplam 5 tane yazi ekledim hepsi letsmakememory.blogspot.com.tr adresinde :) Sevgiler

      Sil
  3. Blog'un hayırlı olsun Ezgicim :) Güzel görünüyor gerçekten. Devamını bekleriz ;)

    YanıtlaSil